Update luni, ora 10:50: Grupul de Comunicare Strategică confirmă patru noi decese cauzate de coronavirus, unul în Mureș, unul în Caraș-Severin și două în Suceava. Numărul total al persoanelor decedate din cauza Covid-19 în România se ridică astfel la 318.

Duminică, 12 aprilie

Update ora 20:00: Patru noi decese confirmate de autorități. Este vorba despre un bărbat de 41 de ani din Gorj, o femeie de 77 de ani din Suceava și doi bărbați, unul de 57 de ani și unul de 69 de ani, tot din Suceava. Numărul total al deceselor ajunge astfel la 314.

Update ora 18:50: Patru noi decese confirmate de autorități în România. Este vorba despre doi bărbați din Arad, unul de 52 de ani și unul de 69 de ani, un bărbat de 66 de ani din Hunedoara și o femeie de 66 de ani din Dâmbovița.  Numărul total al deceselor ajunge astfel la 310.

La Terapie Intensivă, la acest moment, sunt internați 204 pacienți.

Reamintim că vineri, Institutul Național de Sănătate Publică a prezentat o statistică privind cazurile de coronavirus înregistrate până pe 5 aprilie, din care reiese că jumătate dintre cazurile depistate în România au vârste cuprinse între 40 și 60 de ani și că toate cazurile soldate cu deces aveau boli cronice asociate.
La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus a trecut de 1,7 de milioane, iar peste o sută de mii de persoane și-au pierdut viața. Totodată, peste 400 de mii de persoane s-au vindecat. Statele Unite au depășit Italia și sunt acum națiunea cu cel mai mare număr al deceselor provocate de coronavirus. Număr record de decese înregistrate și în Marea Britanie.

Comunicat oficial:

„Până astăzi, 12 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 852 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 306 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 310 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 204 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 24.193 de persoane. Alte 68.757 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 62.328 de teste”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday