Mesajul comisarului european vine în urma mai multor tensiuni avute cu liderii PSD. Vineri, Corin Ștefănescu a declarat că Corina Crețu nu ,,reprezintă interesele României”. Critici din partea PSD au venit și după ce comisarul european a spus de mai multe ori că este nemulțumită de ritmul lent în care se derulează proiectele, că se fac ,,eforturi supraomenești” pentru a se evita dezangajările de fonduri și că nu mai acceptă insultele din partea Guvernului Dăncilă.

,,Nu vă ascund că sunt foarte afectată de atacurile provenite din interiorul partidului căruia i-am dedicat 30 de ani din viața mea. Foarte trist. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin și susținere, după cum mulțumesc tuturor organizațiilor mass-media pentru obiectivitate, în ciuda contractelor pe sume incredibile pe care le primesc de la ministerele Guvernului pentru denigrarea tuturor care nu se aliniază directivelor partidului.

Un partid în care am crezut și am sperat că poate îmbunătăți viața oamenilor. Din păcate, a devenit mai rău decât mi-aș fi putut vreodată imagina.  De această dată, voi merge până la capăt, cu un proces în care partidul său Dl Ștefănescu să îmi demontreze, mie și opiniei publice, cum trădez interesele naționale ale României”, a scris Corina Crețu pe contul oficial de Facebook. Ulterior, mesajul a fost șters.

Amintim că Codrin Ștefănescu a declarat: ,,Corina Creţu nu mai este pro-PSD, este mai mult pro-Bruxelles. Corina Creţu nu reprezintă, în momentul de faţă, interesul României de a construi spitale regionale la costuri de 10 ori mai mici. Ea reprezintă interesele unor cercuri de interese de la Bruxelles”.

La puțin timp după afirmația lui Ștefănescu, Corina Crețu  a transmis: ,,Este trist că în alte state reușim să dezvoltăm și să deblocăm proiecte, dar la București primim doar acuzații și insulte”.

De asemenea, o altă discuție în contradictoriu privind realizarea spitalelor regionale a avut loc cu Darius Vâlcov. Acesta a criticat ideea de construire prin fonduri UE, spunând că România ar trebui să opteze pentru parteneriat public-privat.

Amintim și că Rovana Plumb declarase că studiul de fezabilitate pentru cele trei spitale va costa 120 de milioane de euro, iar Corina Crețu a replicat că suma este de fapt 1,8 milioane de euro.

În luna septembrie comisarul european a declarat și că România pierde bani în domeniul transporturilor: ,,Sunt probleme cu birocrația și cu capacitatea administrativă. Ministerul Transporturilor nu are pregătite proiecte mature”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday