Anul trecut s-au născut doar 275.800 de copii, în scădere cu 10% față de 2019, în timp ce 307.764 de persoane au murit, la o populație totală de peste 51 de milioane.

Confruntate cu o presiune asupra cheltuielilor publice (pensii și sistem de sănătate) și lipsa forței de muncă tinere, autoritățile au decis să adopte o serie de măsuri care să stimuleze natalitatea. 

Astfel, din 2022, pentru fiecare copil se va acorda la naștere o primă de 2 milioane de won (1.850 de dolari) pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor prenatale, plus o alocație lunară de 300.000 de won (aprox. 280 de dolari) până la împlinirea vârstei de un an. Din 2025, alocația lunară va crește la 500.000 (460 de dolari).

Scăderea natalității este cauzată în mare parte de faptul că femeile își doresc consolidarea carierei înainte de întemeierea unei familii. Totodată, creșterea rapidă a prețurilor imobilelor este o altă cauză majoră care descurajează cuplurile tinere să aibă copii.

“Pentru a avea copii, trebuie să ai propria ta casă. Dar acest lucru a devenit un vis imposibil în Coreea”, spune o tânără. De asemenea, stimulentele oferite de guvern sunt considerate insuficiente pentru creșterea unui copil.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday