80% din noile cazuri anunțate marți au fost identificate în capitala Seul. În ciuda numărului de cazuri noi, rata cu care coronavirusul se răspândește este relativ scăzute și nicio regiune a țării nu se află în carantină. Situația se datorează, spun experții în sănătate, campaniei agresive de testare. 

Din 2.381 de probe prelevate de la persoane infectate săptămâna trecută, în 40% a fost identificată tulpina Delta. De altfel, jumătate din totalul cazurilor de Covid cu această variantă au fost identificate numai săptămâna precedentă.

Ministrul adjunct al Sănătății a precizat că noile restricții de distanțiere socială, introduse cu zece zile în urmă, nu s-au dovedit eficiente în combaterea răspândirii coronavirusului. Astfel, noi restricții vor fi anunțate la finalul săptămânii.

Coreea de Sud a vaccinat cu prima doză de ser anti-coronavirus o treime din populația de 52 de milioane de locuitori. Țara a înregistrat un total de 182.256 cazuri de coronavirus și 2.060 decese.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday