Anunțul a fost făcut de Ministerul sud-coreean al Industriei, care a explicat că LG Energy Solution, Samsung SDI Co și SK On, ce controlează mai mult de un sfert din piața globală a bateriilor pentru vehiculele electrice, vor construi “fabrici pilot” care vor servi drept centre de inovare pentru viitoarele produse. Aceste trei companii furnizează baterii electrice pentru Tesla, Volkswagen, Ford și General Motors.

Fabricile vor fi folosite pentru a testa și a fabrica tehnologii precum bateriile cu stare solidă, bateriile cu celule cilindrice 4680 și bateriile fără cobalt, înainte de a lansa producția în masă și în străinătate. Ministerul Industriei a adăugat că această investiție va oferi un avantaj Coreei de Sud, permițându-i să producă bateriile cu stare solidă înaintea altor state. De asemenea, țara își propune să își mărească de patru ori capacitatea de producție internă de materiale catodice și să tripleze exporturile de echipamente necesare producției de baterii.

Producătorii de baterii din toată lumea se află într-o competiție pentru a dezvolta noi tehnologii cu o autonomie și o densitate energetică mai mare, și o siguranță mai bună decât bateriile litiu-ion convenționale. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday