Noile bilanțuri din țară scad speranțele pentru o ieșire rapidă din al treilea val al pandemiei. Un total de 297 de cazuri COVID-19 au fost descoperite în urma anchetei epidemiologice în șase biserici și școli conduse de o organizație creștină, a declarat Yoon Tae-ho, oficial în domeniul sănătății.

Peste 100 de cazuri au fost confirmate în 24 de ore în rândul persoanelor dintr-o biserică și o școală din Gwangju, la aproximativ 270 km de Seul. Alte 171 de cazuri au fost descoperite la o școală afiliată din orașul Daejeon încă din 17 ianuarie.

Agenția Coreeană pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KDCA) a declarat că focarul din cadrul școlii din Daejeon pare să se fi răspândit o perioadă de timp înainte de a fi detectat. Organizația creștină creștină care conduce unitatea a primit ordin să faciliteze testarea celor activi în respectivele comunități. Grupul și-a cerut scuze pentru că nu a luat măsuri timpurii pentru a preveni focarul și a spus că, deși unii studenți infectați ar fi putut fi asimptomatici, nu a solicitat nici celor cu simptome să fie testați.

“Ne cerem profunde scuze pentru că nu am răspuns mai devreme și pentru că am crezut că elevii ar fi putut avea o răceală atunci când un student a dezvoltat febră pentru prima dată”, se arată într-un comunicat.

Prim-ministrul Chung Sye-kyun a cerut persoanelor afiliate facilităților afectate să fie testate: “Cheia este viteza. Fac apel autorităților și guvernelor locale să depună toate eforturile pentru a identifica și a preveni transmiterea ulterioară”.

KDCA a raportat marți 559 de cazuri noi, în creștere de la 354 cu o zi înainte. În total, de la începutul pandemiei s-au înregistrat 76.429 de infecții și 1.378 de decese.

Coreea de Sud a reușit să țină virusul sub control datorită testelor agresive și a urmăririi contactelor, dar un al treilea val care a izbucnit la sfârșitul anului trecut s-a dovedit a fi mai greu de controlat. KDCA a afirmat că 45,4% din infecțiile din țară în ultimul an au fost cauzate de infecțiile care apar în grupuri specifice de persoane.

Sursă: Reuters

Foto: Unsplash/Gear5.8 by Roberto R.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday