Nivelul în creștere al noilor cazuri a readus în lumină îngrijorările legate de problema lipsei paturilor de spital. Totodată, autoritățile sanitare plănuiesc să înființeze centre de testare temporare în 150 de locații din Seul. 

“Ne aflăm într-o situație critică, capacitatea sistemului medical și eforturile noastre de a combate virusul își vor atinge limita în scurt timp”, a anunțat ministrul Sănătății, Park Neung-Hoo.

Potrivit autorităților, 3% din paturile de spital sunt dedicate persoanelor în stare gravă, iar 17% pentru restul pacienților. 50 de epidemiologi au fost trimiși în 25 de districte pentru a ajuta la identificarea celor care au luat contact cu persoanele infectate. 

Media de persoane nou infectate a ajuns la 600 în decursul săptămânii trecute, numărul de cazuri noi atingând astăzi 682. Numărul total de infectări a ajuns la 40.098 și s-au înregistrat 564 de decese. 

Președintele Moon Jae-in a solicitat cumpărarea mai multor vaccinuri împotriva Covid-19 după ce autoritățile au anunțat acorduri cu patru companii farmaceutice globale, ca parte a programului de vaccinare a 44 de milioane de persoane.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday