Proiectul “Oceanix City” presupune o serie de mari platforme plutitoare, interconectate, care într-un final pot găzdui circa zece mii de persoane. Încă din 2019 echipa de ingineri, designeri și arhitecți a prezentat planul, pe care l-a propus mai multor municipalități. În final, edilul din Busan, oraș-port din sudul țării, l-a avizat.

Platforme sunt prefabricate, au o suprafață de 20 de mii de metri pătrați și vor fi grupate în jurul unui port. Se pot înălța sau coborî în funcție de nivelul mării, vor fi interconectate prin piste și alte artere și vor putea susține clădiri cu până la șapte niveluri, în care să locuiască până la 300 de persoane.

În final, cartierul va arăta ca o comunitate formată din mai multe sate, cu clădiri de birouri, restaurante, cafenele și locuri de recreație. De asemenea, pentru asigurarea hranei, vor fi amenajate ferme acvatice, grădini și ferme acvaponice, de creștere a peștilor și plantelor într-un sistem recirculant.

Coordonatorul proiectului “Oceanix” este încrezător că acesta va fi gata în 2025 și spune că poartă discuții cu alte zece țări pentru implementarea acestei tehnologii.

Busan este amenințat de creșterea nivelului apelor planetare. Greenpeace Coreea a avertizat că plaja Haeundae ar putea dispărea până în 2030 din această cauză. Potrivit unui studiu, Busan a fost cea mai afectată localitate de inundații, între 2010 și 2020.

Sursa: CNN.

Foto: Oceanix.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday