Autoritatea de reglementare antitrust din Coreea de Sud a anunțat că a decis să amendeze producătorul german Mercedes-Benz și subsidiara sa sud-coreeană cu 20,2 miliarde woni (16,9 milioane dolari) pentru publicitate falsă legată de emisiile de gaze ale vehiculelor sale de pasageri diesel.

Comisia Coreeană de Comerț Echitabil (KFTC) a precizat că Mercedes a manipulat dispozitivele de reducere a poluării instalând un software ilegal pe vehiculele sale, ceea ce le-a făcut să performeze la niveluri mai scăzute în condiții obișnuite de condus decât în ​​timpul testelor de certificare. Un total de 15 modele Mercedes aveau instalat un astfel de software, conform KFTC.

Este important să impunem sancțiuni împotriva Mercedes, pentru obstrucționarea alegerilor raționale de cumpărare ale consumatorilor cu reclame false și înșelătoare despre performanțele sale privind reducere emisiilor chiar după scandalul Dieselgate”, a spus KFTC într-un comunicat.

KTFC mai precizează că Mercedes a făcut reclamă falsă și faptului că vehiculele sale au respectat standardele de emisii Euro 6, între august 2013 și decembrie 2016. Mercedes nu a răspuns imediat solicită Reuters de a veni cu un punct de vedere.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday