Potrivit KCNA, agenția de presă de stat a Coreei de Nord, Kim Jong-un a declarat că testele din ultima perioadă au demonstrat capacitatea țării de a efectua atacuri cu arme nucleare tactice și de a lovi ținte “oricând, oriunde”.

“Eficacitatea și capacitatea practică de luptă a forței noastre nucleare au fost pe deplin demonstrate și suntem pregătiți să lovim și să distrugem ținte în orice moment și oriunde. Chiar dacă inamicul continuă să vorbească despre dialog și negocieri, noi nu avem despre ce să vorbim și nici nu simțim nevoia să o facem, a declarat Kim Jong-un citat de agenția de presă KCNA, referindu-se în special la Coreea de Sud, conform Reuters. 

Coreea de Nord a lansat șase rachete în ultimele două săptămâni. Phenianul a precizat că testele sunt “un răspuns” la exercițiile militare comune ale SUA și Coreei de Sud.

Bănuiesc că vor nucleariza treptat multe dintre noile rachete cu rază scurtă de acțiune de care dispun. Declarațiile pe care le-au lansat fac destul de clar faptul că această serie recentă de teste a fost modalitatea lor de a semnala cum vor răspunde SUA și Coreei de Sud, a declarat Ankit Panda, un analist de securitate american.

Oficialii sud-coreeni și cei americani spun acum că Phenianul ar putea detona în curând un nou dispozitiv nuclear în tunelurile subterane din locația de testări nucleare a Coreei de Nord, Punggye-ri. Analiștii avertizează că Phenianul ar putea dezvolta în curând focoase “tactice”, mai mici, destinate utilizării pe câmpul de luptă și concepute pentru a fi atașate rachetelor cu rază scurtă de acțiune, precum cele testate recent. 

Surse: The Guardian, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday