Phenianul vorbește despre valul de coronavirus din țară ca fiind “cazuri de febră”, la patru zile după anunțarea unui prim caz de Covid. Totuși, specialiștii cred că virusul circulă în țară probabil de mai mult timp, nu doar din ultima săptămână.

Autoritățile mai adaugă că 50 de persoane de persoane au murit, însă nu este clar câte dintre aceste cazuri au fost testate pozitiv pentru Covid. Kim Jong-un a mobilizat armata pentru a ajuta la distribuirea medicamentelor. BBC notează că nord-coreenii sunt extrem de vulnerabili în fața pandemiei, din cauza lipsei vaccinurilor și a unui sistem de sănătate slab.

Comunitatea internațională s-a oferit să aprovizioneze Coreea de Nord cu vaccinuri, dar Phenianul a susținut că a controlat răspândirea Covid prin închiderea granițelor din ianuarie 2020. De asemenea, în cazul acestui val recent, Coreea de Sud s-a oferit să trimită ajutoare “nelimitate” către Coreea de Nord, dacă i se cere acest lucru, inclusiv doze de vaccin, personal sanitar și echipamente medicale.

Specialiștii mai atrag atenția că valul Covid poate lovi direct sectorul alimentar din Coreea de Nord, ceea ce ar avea în final consecințe extrem de grave dacă lucrătorii din agricultură, de exemplu, nu ar mai putea munci.

Sursă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday