Realitatea arată clar că adevăratul scop al Statelor Unite, pentru care răspândește zvonuri despre “amenințarea Coreei de Nord”, este de a oferi o scuză pentru obținerea supremației militare asupra regiunii Asia-Pacific”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Comentariile, raportate de agenția de presă de stat KCNA, vin în momentul în care vecinii Coreei de Nord estimează că Phenianul este pregătit pentru primul său test nuclear din ultimii cinci ani. 

Ministerul de Externe al Coreei de Nord a contestat întâlnirea trilaterală între liderii americani, sud-coreeni și japonezi pe marginea unui summit NATO de săptămâna trecută, în cadrul căreia aceștia au subliniat necesitatea de a-și consolida cooperarea pentru a face față amenințărilor nucleare nord-coreene.

În plus, Phenianul vede exercițiile militare conduse de SUA în regiune, în special cele cu vecinii sud-coreeni, ca pe o repetiție pentru o viitoare invazie, deși Washingtonul și Seulul au spus în repetate rânduri că nu intenționează să atace Nordul.

Coreea de Nord a mai susținut că recentul summit NATO a dovedit un presupus plan al SUA de a controla Rusia și China prin realizarea “militarizării Europei” și formarea unei alianțe asemănătoare cu NATO în Asia. Mai mult, “operațiunile militare nesăbuite ale SUA și ale forțelor sale vasale” ar putea duce la consecințe periculoase, cum ar fi un război nuclear care ar avea loc simultan în Europa și în regiunea Asia-Pacific, au avertizat oficialii nord-coreeni.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday