Potrivit armatei sud-coreene, Coreea de Nord pare să fi testat duminică un lansator de rachete multiple cu rază scurtă de acțiune, pe fondul tensiunilor militare crescute în peninsulă, după o serie de lansări de rachete mai mari de către nordul înarmat nuclear.

Deși atrag mult mai puțină atenție decât rachetele balistice intercontinentale masive (ICBM), Coreea de Nord a afișat mai multe tipuri noi de sisteme de lansare multiplă de rachete în ultimii ani, adăugându-se la un arsenal deja mare de artilerie și rachete ideale pentru ținte potențiale din Coreea de Sud, raportează Reuters.

Armata Coreei de Nord a tras patru focuri în jurul orei 7:20 (00:20 ora României) timp de aproximativ o oră spre coasta sa de vest dintr-o locație neidentificată din provincia Pyongan de Sud, a informat agenția de știri Yonhap.

În urma incidentului, Consiliul de Securitate Națională din Coreea de Sud a organizat o reuniune de urgență vice-ministerială cu privire la lansări. 

Atât Seului cât și Washingtonul avertizează că Nordul ar putea relua testele cu cele mai mari ICBM ale sale pentru prima dată din 2017, pe fondul blocării discuțiilor de denuclearizare. Coreea de Nord pare să se pregătească, de asemenea, să lanseze un satelit spion, iar o nouă construcție a fost observată la locația sa de testare nucleară. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday