Coordonatorul proiectul ”ION” a confirmat într-un interviu cu Dragoș Stanca că dialogul dintre premierul Nicolae Ciucă și chatbot a fost regizat, întrebările fiind preînregistrate. Întrebat dacă ”există sau nu există acest asistent AI (Inteligență Artificială)”, Nicu Sebe a răspuns ”că nu pot să spun că este finalizat și este în prima fază, dar oricum este o chestie reală care există”.

Bun, deci ca să spunem lucrurilor pe nume, ceea ce am văzut în campanie de lansare, unde premierul a fost principalul actor, a fost o declarație de intenție, dar nu a fost un dialog real cu un robot care să răspundă oricărei întrebări … pentru că impresia asta a fost”, a continuat Dragoș Stanca.

Nu, pentru noi ceea ce a prezentat în ședința de guvern a fost un simbol, de fapt.” a răspuns Nicu Sebe.

Dragoș Stanca a insistat pentru un răspuns: ”Cineva a dat play răspunsurilor care au fost preînregistrate, ca să spunem lucrurilor pe nume. Nu a fost ca la chatGPT, că îți răspunde în timp real oricărei întrebări.

În cele din urmă, coordonatorul proiectul ”ION” a recunoscut că momentul a fost regizat: ”Nu, în acel moment așa a fost, dar sistemul poate să și răspundă”.

Întrebat dacă consilierul ”ION” are și un rol electoral, Nicu Sebe a spus că ”noi nu facem politică și ION nu va face politică”.

În urmă cu aproape două săptămâni, premierul Nicolae Ciucă a prezentat ceea ce pretinde a fi un bot de inteligență artificială numit ION, dezvoltat de o echipă de cercetători și profesori români, care va servi drept consilier guvernamental. Premierul spunea că rostul acestuia ar fi acela de a colecta opiniile românilor și de a i le transmite, ca un consilier. Ulterior, Nicolae Ciucă a făcut o demonstrație a serviciului de inteligență artificială și i-a pus o întrebare robotului despre care guvernul spune că poate prelua comenzi vocale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday