”Ieri Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea vaccinul Pfizer pentru copii cu vârsta de peste 12 ani. Vom fi pregătiți să demarăm această etapă de vaccinare de săptămâna viitoare. Luni sperăm ca platforma să fie pregătită să poată fi programați copiii din contul părinților”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță”, la maratonul vaccinării de la București.

În ceea ce privește derularea campaniei de vaccinare, suntem la mai bine de cinci luni de la momentul în care a debutat campania de vaccinare în România, sunt aproape 4,3 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, ceea ce înseamnă circa 850 de mii de persoane vaccinate în fiecare lună cu o doză. Este greu de exprimat dacă este mult sau este puțin, dar pot să vă garantez că, alături de echipa mea, am făcut tot ce ține de noi pentru buna desfășurare a campaniei de vaccinare”, a mai adăugat acesta.

Reamintim că ieri Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani cu serul Pfizer. Serul dezvoltat în colaborare cu compania nemțească BioNTech este primul vaccin anti-Covid autorizat în UE, pentru această categorie de vârstă. Vaccinul v-a fi administrat în două doze, la un interval de 21 de zile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday