Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat aceste statistici în cadrul conferinței de presă săptămânale despre evoluția campaniei:

  • În ceea ce privește vaccinul produs de AstraZeneca: Sunt 13 state la nivelul UE care au decis suspendarea temporară a unui singur lot, 15 care au decis suspendarea cu toate tipurile de vaccin de la AstraZeneca și șapte care au decis continuarea campaniei de vaccinare. România a decis continuarea vaccinării cu acest ser, față de care EMA și-a menținut același nivel de recomandare.
  • Din 17 milioane de persoane vaccinate, au fost raportate 37 de evenimente tromboembolice, 15 evenimente de tromboză venoasă profundă și 22 de evenimente de embolie pulmonară. Vorbim de aproape un caz la un milion de persoane vaccinate, frecvență mult mai mică decât la populația generală nevaccinată.
  • Astăzi, OMS și EMA reevaluează datele colectate la nivel European. Joi așteptăm o clarificare a tuturor datelor de siguranță și în mod deosebit, al acestor evenimente.
  • Numărul de persoane programate, pentru AstraZeneca: În ultimele 24 de ore s-au anulat 33 de mii, din totalul celor peste 446 de mii câte erau în platformă. În centrele de vaccinare cu AstraZeneca, mai sunt peste 18 mii de locuri libere, din peste 100 de mii câte erau disponibile la sfârșitul acestui weekend. Deși un număr mare de persoane și-au anulat programările, un număr mai mare de persoane s-au programat în locul lor.
  • La acest moment, sunt programate 168 de mii de persoane pentru doza I și aproape 419 mii pentru cea de-a doua doză.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday