“Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat administrarea celei de a treia doze Moderna, după cel puțin 6 – 8 luni de la doza 2. Pentru doza a treia se recomandă o doză înjumătățită față de schema inițială. Vom avea o ședință în cadrul Comitetului de Vaccinare și foarte probabil vom adopota și noi aceeași recomandare, de săptămâna viitoare”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a anunțat și că de săptămâna viitoare, vor fi eligibile pentru a primi o doză suplimentară persoanele care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson (administrat în doză unică). Vom decide care va fi strategia pentru persoanele vaccinate cu Johnson, în condițiile în care de luna viitoare vor fi eligibile primele persoane pentru a primi doza booster. Cel mai probabil, va fi recomandat un vaccin ARN Mesager, dar nu este exclus să folosim o a doua doză cu Johnson”, a mai spus Gheorghiță. 

În ceea ce privește vaccinul Moderna, compania a anunțat luni că formula sa oferă ”un răspuns imunitar robust” la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, precizând că acestora le-a fost administrat un ser cu o concentrație diminuată la jumătate față de cea folosită pentru un adult.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday