Detașamentul, alcătuit din circa 135 de persoane și șase avioane de vânătoare CF-188 Hornet, execută „serviciul de Poliție Aeriană Întărită” pentru spațiul aerian românesc până la finalul anului. Misiunile de luptă ale avioanelor de la Baza Kogălniceanu constă în special în patrularea perimetrului Mării Negre și în interceptarea aeronavelor rusești care, tot mai frecvent, testează spațiul aliat, venind dinspre Crimeea (440 de Km de Constanța). 

Fernando de la Cruz Caravaca, comandantul misiunii, a declarat: „Aceste acțiuni se înscriu în principiul apărării colectieve. Prin ele, se asigură siguranță și securitate permanentă, prin folosirea sistemelor de supraveghere și control aerian, precum și a aeronavelor de reacție rapidă”. Comandantul a mai precizat că detașamentul canadian va desfășura exerciții comune și cu alți parteneri, în scopul întăririi parteneriatului strategic..

Este pentru a cincea oară când Canada contribuie la astfel de acțiuni NATO în România, începând cu 2014.

https://www.facebook.com/mapn.ro/videos/3397725226985650

Sursa: Comunicat NATO.

Sursa foto: Cibi Chakravarthi//Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday