UPDATE 2 Răzvan Parconie, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, a anunțat la Digi24 că intervenția a fost finalizată: ”O victimă a decedat, iar cealaltă a fost dusă la spital, conștientă. Intervenția a fost dificilă și a durat peste patru ore. A trebuit să avem grijă ca malul să fie tot timpul asigurat. Au intervenit peste 30 de pompieri”.

Update: Salvatorii fac eforturi susținute pentru extragerea persoanelor. Una dintre victime este conștientă și cooperantă, iar la acest moment s-a reușit eliberarea acesteia până la nivelul brâului. Pentru cealaltă persoană, medicii aflați la fața locului au declarat decesul.

Știrea inițială

ISU Constanța transmite că este în desfășurare o misiune contracronometru de salvare a două persoane surprinse de un mal de pământ, în localitatea Castelu.

Potrivit autorităților, una dintre victime este acoperită în totalitate de pământ, însă cea de a doua este conștientă și cooperantă. Echipajele de la fața locului țin permanent legatura cu aceasta și îi administrează oxigen.

La fața locului, în condiții extreme, pompierii salvatori intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare, o ambulanță SMURD, o ambulanță de terapie intensivă mobilă și un container multirisc.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday