Adrian Nicolaescu era și președinte al Comisiei Județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, în perioada martie 2016 – iulie 2017, perioadă pentru care este cercetat. Acesta este acuzat că a făcut toate demersurile de a împiedica eliberarea unui titlu de proprietate pentru un teren de 19 hectare pe malul lacului Siutghiol, care fusese recunoscut în instanță. Terenul este evaluat, aproximativ, la 6,5 milioane de euro.

Concret, inculpatul Nicolaescu Adrian Viorel:

„- ar fi trebuit să valideze propunerea Comisiei Locale Mihail Kogălniceanu, aspect pe care l-ar fi refuzat în mod nejustificat,

– ar fi trebuit să ia act, de îndată, de desființarea titlurilor persoanei neîndreptățite și să emită titlurile de proprietate, astfel cum au stabilit definitiv și irevocabil instanțele de judecată,

– ar fi împiedicat, pe toată durata mandatului său, emiterea titlurilor de proprietate, prin restituirea documentației, prin refuzul de a valida propunerea Comisiei Locale Mihail Kogălniceanu și prin omisiunea intenționată de a efectua orice minim demers pentru emiterea titlurilor”.

Independent de cele prezentate mai sus, în anul 2011, Primăria municipiului Constanța a expropriat cca 2,3 hectare din cele 19 hectare, proprietatea persoanei vătămate. Primăria a emis în acest sens o Hotărâre de Stabilire a Despăgubirilor prin care s-a dispus plata sumei de 240.465 euro către persoana care își va proba dreptul real asupra terenului expropriat”, conform comunicatului emis de DNA. 

Victima a aflat despre expropriere abia în 2015 și s-a adresat Primăriei Constanța cu cererea de eliberare a unei sume de peste 240 de mii de euro, bani pe care nu i-a primit, pentru că nu avea titlul de proprietate. Până când fostul prefect și-a terminat mandatul, terenul s-a aflat în posesia altei persoane, căreia instanța i-a anulat titlul de proprietate.

„Prin demersurile precizate mai sus, inculpatul ar fi privat persoana respectivă de dreptul său de proprietate, recunoscut de instanța de judecată, asupra terenului respectiv, evaluat la aproximativ 6.460.000 euro, dar și de suma de 240.465 euro cuvenită pentru exproprierea unei părți din acest teren, asigurându-i totodată folosința terenului în suprafață de 19 hectare persoanei care l-a „deținut” în condițiile menționate mai sus.” mai arată procurorii DNA.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday