Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie, oficiază o a doua slujă de Înviere, la mai bine de o lună după Paștele Ortodox. Slujba „Odovaniei Învierii” se desfășoară în curtea catedralei, și a adunat sute de participanți. Din imagini, se poate vedea că sunt multe persoane care nu respectă normele de distanțare socială și nu poartă măști.

Slujba religoasă a început după ora 23, iar aproape de miezul nopții preoții au împărțit lumină, despre care au spus că a fost adusă de Paște, de la Ierusalim, și a fost păstrată până acum.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române s-au delimitat de această hotărâre a Arhiepiscopiei Tomisului. Reprezentanții BOR au transmis: „Decizia este luată în virtutea principiului autonomiei eparhiale și asumată integral, dar exclusiv, de ierarh și de acest for bisericesc local. Nutrim speranța că hotărârile comunicate de Arhiepiscopia Tomisului vor putea fi împlinite cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.”

https://www.facebook.com/arhiepiscopiatomisului.ro/videos/546736802883822/

După ce România a trecut de la starea de urgență la starea de alertă, Grupul de Comunicare Strategică a făcut mai multe precizări legate de măsurile de relaxare. În privința slujbelor religioase, autoritățile au arătat că sunt permise cu maximum 16 participanți, dacă se desfășoara în interiorul bisericilor. Dacă slujba se ține în curtea bisericii, numărul participanților NU este limitat, însă se vor respecta măsurile de prevenire și protecție stabilite.

ÎPS Teodosie le-a declarat jurnaliștilor, în cursul zilei de marți, că slujba a fost cerută de către credincioși. A adăugat că „Această slujbă nu este o noutate, doar că la început, aceeași Lumină pe care am primit-o de Înviere o vom dărui din Altar, spunând: Veniți de luați Lumină! Iar cei ce au postit aceste trei zile și s-au spovedit, pot să se împărtășească. Nu e nimic nou, e totul vechi, doar ora diferă și împărtășirea Luminii. Să ne ajute Dumnezeu să simțim fiorul Luminii Învierii. Hristos a Înviat!”, conform Observator.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday