Echipele de negociere ale Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene au ajuns la un acord privind numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Negocierile între Parlamentul European și Consiliu asupra noului procuror-șef al Parchetului European au avut loc începând din această primăvară. Următorii pași, Acordul trebuie aprobat formal de legislativul comunitar și de Consiliu.

Consiliul UE a votat săptămâna trecută în favoarea desemnării Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european

După acord, președintele comisiei LIBE, Juan Fernando López Aguilar (S&D, ES), a declarat: „Doamna Kövesi este alegerea perfectă pentru a deveni procuror șef al UE. Are competențe profesionale excelente. În plus, România nu deține în prezent niciun post cheie în UE. Ea va fi una dintre femeile puternice care conduc în UE de acum încolo”.

Vicepreședintele Comisiei, Maite Pagazaurtundúa (S&D, ES), a transmis că „cetățenii se vor simți mai în siguranță acum”: „Odată cu selecția doamnei Kövesi ca procuror-șef european, cetățenii se vor simți mai în siguranță și mai protejați acum, când Procuratura Europeană își poate începe activitatea. Noul birou va avea un rol esențial în violarea infracțiunilor care afectează interesele financiare ale UE – numai criminalii vor fi neliniștiți după acest acord”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday