Consiliul Naţional (CN) al PSD s-a reunit astăzi la Palatul Parlamentului, de la ora 16. La ședință participă parlamentari, președinți ai Consiliilor Judeţene, miniştri sau primari ai PSD. 

Viorica Dăncilă a vorbit  despre succesul economic al politicilor guvernamentale și despre opțiunea europeană “ireversibilă” a României, fără să facă nicio referire la amnistie.

Principalele declarații ale Premierului Dăncilă: 

“Am fost sub asediu în ultimii doi ani. Nu am cedat. Au vrut să renunțăm la luptă, să ne pierdem speranța. Asta le cer și românilor, să nu-și piardă speranța și să continue să spere. Guvernele noastre au construit. Îmi asum revitalizarea departamentelor, ca să putem furniza cele mai bune soluții pentru dezvoltarea țării. Ne cântă unii prohodul, ne insultă. Nu dau exemple. Nu vă lăsați intimidați, rămâneți încrezători, suntem mulți și puternici.

Guvernul PSD a reușit creșterea salariilor în Educație și Sănătate, a salariului minim, a pensiei. Încerc să fiu prezentă la deciziile importante ale PSD. Ca prim-ministru, alegerile de azi sunt importante.

România s-a dezvoltat când PSD a fost la guvernare. Românii au un nivel de trai mai ridicat. Avuția netă a românilor a ajuns la maximul ultimilor 10 ani, la 21 de mii de euro. Ponderea datoriei guvernamentale a scăzut la a patra cea mai mică din UE. Am preluat de la guvernul Cioloș o datorie de 37% din PIB, astăzi suntem la 35% din PIB.

Trebuie să fim mai activi, să demontăm fiecare minciună. Mizez pe sprijinul vostru, pentru că aveți șegătură cu presa locală și cu cetățenii din toate județele țării. Vă promit că Guvernul va da muniție de calitate pentru comunicarea actului de guvernare. În acești doi ani, economia a crescut cu 25%, iar pensiile și salariile cu 30%, cele mai mari creșteri după 1989. 

V-am prezentat acești indicatori pentru că eu însămi am așteptări mari în continuare. Mizez că voi, cei care veți face parte din aceste departamente, veți prelua veștile bune de la guvernare. Opoziția lansează știri false și insistă cu minciuna că nu sunt bani de pensii și salarii.

Preluarea președinției Consiliului UE, moment istoric și provocare. Parcursul european a adus țara aici unde se află astăzi, este un parcurs ireversibil. Susținem consolidarea UE, vor urma șase luni în care demonstrăm că România vrea să fie tratată ca o țară demnă să conducă Europa. La nivelul Guvernului suntem pregătiți să facem față provocării.

M-au întrebat mulți ce-mi doresc astăzi. România să fie tratată cum trebuie, să nu se mai încadreze în țările de mâna a doua. Am să cer pentru țara mea să fie mereu tratată cu demnitate, respectată, să nu se mai întâmple să acceptăm ce ni se impune fără a avea propria noastră opinie.”

Înainte de declarația Vioricăi Dăncilă, vicepreședintele PSD Marian Oprișan s-a adresat direct premierului și ministrului Justiției, cerând deschis OUG pentru amnistie și grațiere.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday