Preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, avertizează că reducerea investițiilor este singura soluție pentru ca Guvernul să poată asigura banii pentru pensii și salarii până la finalul anului. 

Într-o intervenție la Digi24, Ionuț Dumitru a declarat că raportat la anvelopa bugetară aprobată, momentan nu există suficienți bani alocaţi pentru a acoperi salariile şi pensiile la finalul anului, dată fiind dinamica pe primele patru luni, faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

“Dacă ne referim la a doua perspectivă, răspunsul este întotdeauna vor fi bani de salarii şi pensii, ele sunt cheltuielile obligatorii în buget, ceea ce înseamnă că ele vor fi plătite, şi salariile şi pensiile vor fi plătite, dar se vor lua bani din altă parte, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut. La ambele rectificări bugetare s-au luat bani de la investiţii pentru a se pune la salarii şi pensii. Să iei bani de la investiţii când investiţiile sunt oricum extrem de mici, în standarde istorice, şi să pui la cheltuielile curente nu e deloc sănătos. Sacrifici creşterea economică pe termen lung pentru a supravieţui pe termen scurt“, a mai declarat președintele Consilului Fiscal.

Citește mai mult pe digi24.ro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday