PNL a decis în ședința Biroului Executiv Național de azi că, în eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, va fi Florin Cîțu. Totuși, dacă nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este de a se prezenta la consultările cu președintele fără a face propunere de premier, precizează partidul printr-un comunicat de presă.

Joi seara, Biroul executiv al PNL decisese, cu unanimitate, ca propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru să fie Florin Cîțu. PNL a precizat aseară că decizia trebuie validată și de Biroul Politic Național. Reamintim, în 2020, CCR l-a obligat pe președintele Iohannis să facă o altă nominalizare decât premierul demis.

Astăzi la prânz, Ludovic Orban vorbea despre “posibilitatea despărțirii de PNL”, în cazul în care “colegii vor persista în speranța absurdă de a obține voturile PSD la învestirea unui Guvern minoritar”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday