Comunicatul comun emis de patru instituții americane, inclusiv FBI și NSA, reprezintă cea mai fermă reacție a autorităților cu privire la acest atac, chiar dacă și secretarul de stat Mike Pompeo a spus că implicarea Moscovei în acest caz este ”destul de clară”. 

De altfel, imediat după afirmația lui Pompeo, Donald Trump minimaliza importanța atacului și presupusul rol al Rusiei, spunând chiar că acesta ar fi fost coordonat de către China.

După această breșă de securitate, experți din mai multe agenții guvernamentale s-au întâlnit zilnic, de două ori pe zi, pentru a studia modul în care au acționat hackerii. Totuși, nici până acum nu este clar cât de grav a fost atacul și ce cantitate de informații a fost extrasă.

Ar putea dura ani până se va afla ce date au fost furate exact. Experții cred că este vorba despre importante secrete instituționale, inclusiv despre programe nucleare sau despre vaccinul anti-Covid.

Surse alternative: CNN, Reuters, Washington Post

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday