DIICOT anunța pe 15 iulie clasarea parțială a dosarului 10 august, stabilind că nu a fost vorba despre o tentativă de lovitură de stat. Foștii șefi ai Jandarmeriei au scăpat de dosar, iar ancheta pentru violențele jandarmilor a fost declinată către Parchetul Militar. Ulterior, Procurorul General al României anunța că decizia procurorilor DIICOT va fi verificată de șefii lor. 

În petiție se arată că „este necesară reluarea anchetei și soluționarea dosarului în baza probelor, a mărturiilor celor prezenți, nu pe baza unor opinii personale ale procurorului de caz”.

Inițiatorii cer o anchetă imparțială: „Pentru a mai avea încredere în justiție, vrem să vedem o anchetă temeinică și imparțială, care să descopere vinovații pentru represiunea din 10 august. Altfel, riscăm ca ancheta 10 august să devină un nou dosar ”fără vinovați”, precum dosarele Revoluției și Mineriadei”.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday