Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că în luna iunie au fost condamnaţi, în dosarele de corupţie instrumentate de DNA, 73 de inculpaţi, în urma a 28 de hotărâri judecătoreşti definitive. Pedepsele variază între 8 ani de închisoare și un an și 10 luni cu amânarea aplicării pedepsei. 

Potrivit comunicatului DNA, printre inculpați, sunt Doi miniștri (Energie, Turism), un senator, un prefect județ, un consilier prezidențial, un secretar de stat minister (Justiție), un secretar general minister (Turism), un consilier personal al ministrului, un director companie națională (CNI), un director filială companie căi ferate (CFR), un director general societate națională din domeniul energiei (Electrica), un primar municipiu, doi primari comună, un șef Inspectorat județean de jandarmi, un fost șef ANAF”.

DNA mai precizează că „având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.”

Detaliile cu privire la dosare se regăsesc pe site-ul oficial al DNA, la secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday