Companiile investesc tot mai mult în beneficii de sănătate pentru angajați. Ultimii doi ani au generat un interes mai mare pentru prevenție, iar numărul organizațiilor care au oferit angajaților abonamente medicale REGINA MARIA crescând cu 65%.

Creșterea cea mai importantă este cea a companiilor de tip IMM (mici și mijlocii) – de peste 2,5 ori mai mare. Doar în ultimul an au intrat în portofoliul Rețelei peste 1.000 de astfel de organizații care nu mai oferiseră până atunci beneficii de sănătate angajaților.

Abonamentul medical, suport chiar și în situații complicate

Ultimii doi ani au generat un interes mai mare pentru prevenție, iar companiile au înțeles că sănătatea angajaților este o prioritate. Și cel mai simplu mod de a face prevenție este cu ajutorul abonamentului medical. Consultațiile și investigațiile medicale incluse în abonament îi ajută pe angajați să-și monitorizeze, dar și să își țină sănătatea sub control – află la timp de anumite afecțiuni și le pot trata cu mai putin stres emoțional și financiar. Mai mult, le oferă acces la o rețea de peste 350 de clinici și la mii de medici din toată țara.

În ultimul an, abonații au accesat o gamă diversă de specialități și servicii medicale.

Printre specialitățile care au înregistrat cele mai mari creșteri se regăsesc cardiologia, gastroenterologia  și psihoterapie – semn că ultima perioadă a avut un impact semnificativ asupra sănătății fizice, dar și psihoemotionale a angajaților. Foarte accesate au fost și investigațiile specifice monitorizării sănătății post-COVID (laborator, imagistică) – abonamentele medicale includ până la 90% din aceste servicii, atât de necesare perioadei pe care o traversăm.

În timp ce în România, investițiile în prevenție sunt de două ori mai mici decât media europeană, abonamentul medical încurajează angajații să aibă să meargă la doctor la timp. O persoană abonată merge de 2,5 ori mai des la medic decât o persoană neabonată.

Companiile investesc în abonamente mai scumpe

Costurile aferente concediilor medicale, la care se adaugă stresul emoțional și financiar al angajatului, în cazul unei afecțiuni descoperite târziu, sunt mult mai mari decât costul unui pachet de prevenție. Dacă ne uităm în ansamblu, lipsa prevenției poate afecta o piață a muncii care se confruntă cu provocări din ce în ce mai complexe.

De aceea, multe companii aleg  abonamente medicale mai scumpe, premium, cu mai multe servicii incluse și încearcă să le ofere inclusiv familiilor angajaților, o tendință care a debutat în 2020 și care se va accentua și în perioada următoare.

Abonamentele dedicate IMM-urilor includ servicii de prevenție, dar și investigații care ajută angajații în situații complexe medicale, gratuit sau cu discount. Pe scurt, abonații pot accesa oricând serviciile medicale de care au nevoie, de la medicina muncii, consultații nelimitate de medicină generală și internă, precum și un set de analize fără recomandare medicală.

De asemenea, angajații companiilor IMM beneficiază de discounturi de până la 100% la consultații de specialitate și imagistică, Camera de Gardă, spitalizare și intervenții chirurgicale sau chiar pachete de naștere.

Avantajele abonamentelor medicale pentru angajatorii de tip IMM sunt: costurile reduse aferente concediilor medicale, motivarea angajaților și optimizarea costurilor – abonamentele sunt deductibile, în limita a 400 de euro/persoană/an.

Până la finalul lunii martie, IMM-urile beneficiază de 25% reducere la abonamentele medicale Regina Maria. Oferta poate fi accesată aici.

Beneficii pentru sistemul medical

Conform studiului EY, „Piața abonamentelor medicale: analiza impactului economic și social în România”, în România peste 1,62 milioane de angajați din mediul privat au un abonament medical. Fiecare abonament contribuie la modernizarea sistemului medical.

Profitul obţinut din abonamente rămâne în ţară şi este reinvestit în sistemul medical, prin crearea de infrastructură, pregătirea continuă a cadrelor medicale sau construirea de spitale. Pe scurt, abonamentul medical are un dublu rol în sistemul medical: soluţie de prevenţie și de finanţare pentru dezvoltarea sistemului medical.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday