Informația a fost publicată de Reuters, care citează două surse familiare cu tranzacția. Aegon lucrează cu JPMorgan pentru o viitoare vânzare și a purtat discuții preliminare cu mai multe firme din domeniu. În prima jumătate a anului 2020, Aegon a suferit o scădere cu 30% a câștigurilor din cauza creșterii mortalității, dar și a scăderii dobânzilor din Statele Unite, unde își desfășoară două treimi din afacere.

Activele din Europa de Est sunt evaluate la aproximativ 650 de milioane de euro și vor fi vândute prin licitație. Asigurătorul olandez NN Group, dar și KBC din Belgia studiază posibile oferte, în timp ce rivalul german Allianz „și-a exprimat interesul”.

Directorul executiv al Aegon, Lard Friese, care a preluat conducerea firmei în luna mai (anterior CEO al NN Group), declara în august că va revizui operațiunile companiei. În 2018, firma olandeză și-a vândut operațiunile în Republica Cehă și Slovacia către NN Group pentru 155 de milioane de euro.

Sursă: Reuters

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday