Modelul se numește Solterra și va avea această autonomie doar în varianta cu tracţiune față, în timp ce versiunea cu tracţiune integrală poate ajunge doar până la 460 km dintr-o singură încărcare. Pentru moment, Solterra va fi construit de Toyota în Japonia, iar ulterior Subaru o va produce în Statele Unite, după ce interesul pentru mașină va fi confirmat.

Tranziția către motoarele electrice reprezintă o provocare pentru producătorii mai mici precum Subaru, dar, în același timp, o oportunitate pentru marii producători precum Toyota, care pot suporta costurile tranziției. Aceasta deține o cincime din Subaru.

”Piaţa de mașini electrice nu este încă matură, așa că vom răspunde acesteia prin aprofundarea cooperării cu Toyota”, a declarat directorul Subaru. Acesta a precizat că Solterra va fi construit pentru moment în Japonia, iar urmând ca producția să fie mutată apoi și în Statele Unite (piața principală a companiei Subaru), atunci când va avea un volum suficient de vânzări.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday