Intel Corp a precizat că investighează datele conform cărora un infografic din declarația sa trimestrială de profit a făcut obiectul accesului neautorizat, înainte de publicare. În contextul acestei anchete, Intel a decis să publice mai devreme decât era estimat inițial datele financiare. Astfel, anunțul oficial a venit cu șase minute înainte de închiderea pieței, iar acțiunile Intel au crescut cu peste 6% joi.

Noile date financiare au dezvăluit un salt neașteptat al vânzărilor de cipuri pentru PC-uri (+33%), ca urmare a pandemiei, a cererii mari de computere în pandemie și a faptului că numeroși oameni au fost nevoiți să lucreze și să studieze de acasă.

Deși, per total, veniturile Intel au scăzut cu 1% în al patrulea trimestru, la 20 de miliarde de dolari, profitul a fost cu 2,5 de miliarde de dolari peste așteptările Wall Street. 

Surse alternative: Financial Times, Reuters

Foto: Pexels/Pok Rie

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday