Sanofi a precizat că va da acces celor de la Pfizer și BioNTech la liniile sale de producție din Frankfurt începând din vară. Potrivit acordului, se vor produce peste 125 de milioane de doze de vaccin cu ARN mesager pentru Uniunea Europeană, care se confruntă cu întârzieri în livrările de doze de vaccin, în special de la Pfizer/BioNTech și AstraZeneca.

Acordul reprezintă o premieră în industria farmaceutică. Este pentru prima dată când o companie produce un vaccin dezvoltat de o companie rivală. Decizia intervine în contextul dificultăților pe care le întâmpină producătorii vaccinurilor autorizate împotriva COVID-19 în fabricația pe scară largă.

“Am avut o ușoară întârziere cu privire la unul dintre candidații noștri la vaccin și am decis să folosim acest timp pentru a ne mobiliza capacitățile de producție și să ajutăm la producția celui de la Pfizer”, a declarat Olivier Bogillot, șeful companiei farmaceutice franceze.

Vaccinul dezvoltat de Sanofi va intra într-un alt studiu clinic intermediar în februarie, cu potențialul de a ajunge pe piață în al patrulea trimestru al anului, după ce studiile inițiale au arătat că serul experimental că nu a reușit să producă un răspuns suficient de puternic la persoanele în vârstă.

”Moderna și BioNTech au făcute această alegere (ARN mesager) și pentru că era singura tehnologie pe care o aveau. Noi aveam mai multe opțiuni. Am ales o opțiune pe care o stăpâneam”, a precizat acesta.

Surse alternative: Bloomberg, France24.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday