Compania precizează că și actuala variantă a vaccinului său are o eficiență asupra tulpinii sud-africane, dar mai mică. Mai exact, numărul de anticorpi produși s-a redus de până la șase ori când vaccinul a fost administrat împotriva tulpinii sud-africane (B.1.351), arată Moderna în baza unui studiu intern, care încă nu a fost publicat în niciun jurnal medical. De aceea, va testa în curând o formulă dedicată pentru tulpină.

Tulpina identificată în țara africană a dezvoltat zece mutații la nivelul proteinei spike, asupra căreia acționează serurile anti-COVID. În aceste condiții, experții în domeniul sănătății publice au început să arate reticență în privința vaccinurilor aprobate deja (Moderna și Pfizer/BioNTech).

Directorul executiv al companiei farmaceutice a spus că dezvoltăm o altă formulă, pe fondul unei precauții abundente”. Nu a înaintat și un termen până la care vaccinul va trece de testele preclinice și de la care va putea fi administrat oamenilor.

Actuala formulă, autorizată la finalul anului trecut, se administrează în două doze la distanță de patru săptămâni una de cealaltă și are o eficiență dovedită de circa 94%, potrivit Moderna.

Sursa: Business Insider.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday