Decizia Comitetului Național pentru Vaccinarea anti-COVID (CNCAV) vine în urma anunțului de ieri al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care a stabilit că vaccinarea cu AstraZeneca ”rămâne sigură și eficientă”. În urma anunțului EMA, statele europene care săptămâna trecută suspendau vaccinarea cu AstraZeneca au transmis că reiau administrarea serului. Printre acestea, Italia, Spania, Germania, Franța sau Bulgaria. România nu a suspendat imunizarea cu AstraZeneca, ci numai folosirea dozelor din lotul ABV2856, lot din care fuseseră, însă, folosite deja 77 de mii de doze.

Comunicatul oficial:

”În urma ședinței de astăzi, la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauție care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate.

CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday