Principalele prevederi:

1. Accesul în magazinele nealimentare este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Sunt exceptate farmaciile și benzinăriile.

2. Accesul în instituțiile publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, este permis și fără certificat verde, pentru următoarele categorii de persoane:

  • participanții în cadrul procedurilor administrative derulate pentru motive de ordine și siguranță publică;
  • participanții în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenționale sau administrativ-jurisdicționale;
  • persoanele care necesită acces la servicii medicale și prestații sociale;
  • persoanele care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului.

3. Accesul în centrele și parcurile comerciale aplicabilă persoanelor este permis și fără certificat verde, pentru următoarele categorii de persoane:

  • persoanele care se deplasează la serviciile publice comunitare ce funcționează în cadrul acestora dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 și fac dovada deplasării în acest scop prin prezentarea unui document justificativ în format letric sau electronic;
  • persoanelor care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului.

Hotarare CNSU Masuri Nr 94 Din 25 10 2021

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday