Comitetul a adoptat în ședința de duminică Hotărârea numărul 1 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se impune măsura carantinării de 14 zile persoanelor care ajung în România. Pe lângă actualizarea listei, Hotărârea prevede reluarea zborurilor către și dinspre Marea Britanie, începând de luni (4 ianuarie), ora 19.

De asemenea, conform Grupului de Comunicare Strategică, cei care vin din Regatul Unit trebuie să intre în carantină și să aibă un test negativ Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România:

“Toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în țară. (…)

Facem precizarea că toate persoanele care vin în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord intră în carantină pentru 14 zile, cu excepția celor prevăzute la excepțiile enumerate mai jos.”

Excepțiile de la măsura carantinei se aplică pentru:

a) conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone;

b) conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului;

c) conducătorii auto prevăzuți la lit. a) şi lit. b) care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din statul de rezidență al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidență, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu;

d) piloții de aeronave şi personalul navigant;

e) persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;

f) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesori de paşapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum şi membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora;

Reamintim, zborurile au fost suspendate pe data de 20 decembrie, în contextul apariției unei noi tulpini de coronavirus.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat:

 

Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat 03.01.2021

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday