Astfel, în zona roșie au fost incluse Seychelles, Mongolia, Namibia, Uruguay, Columbia, Argentina, Oman, Maldive, Kuweit, Brazilia, Suriname, Saint Kitts și Nevis, Costa Rica, Bahrain, Paraguay, Chile, Botswana, Tunisia, Panama, Marea Britanie, Nepal, India și Africa de Sud, ultimele patru țări fiind introduse pe această listă ca urmare a detecției circulației a unor variante de virus cu transmitere mai ridicată.

Pe lista galbenă sunt Fiji, Emiratele Arabe Unite, Trinidad și Tobago, Georgia, Malaysia, Cuba, Bolivia, Sint Maarten, Zambia, Guyana, Cipru, Irak, Federația Rus, Kârgâzstan, Portugalia, Insulele Virgine Britanice, Iran, Jersey.

Pentru persoanele care sosesc pe teritoriul României din aceste țări se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile, cu excepția persoanelor complet imunizate și a celor care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 72 de ore și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR. De asemenea sunt scutite de carantină persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea
pe teritoriul tării, precum și lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova.

Anexa Lista Final

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday