La finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD, premierul Viorica Dăncilă a anunțat faptul că partidul va organiza un Congres pe data de 29 iunie, în care se va modifica statutul, dar se vor discuta și aspecte legate de programul politic. Premierul nu a precizat dacă va candida pentru șefia partidului.

,,Facem Congresul pentru că trebuie să stabilim și să modificăm statutul în alegerea președintelui partidului, să venim cu un program politic, să aducem modificări cu lucruri pe care le-am înțeles după alegeri. Congresul trebuie să fie premergător desemnării candidatului la preziențiale. Timpul ne presează, de pe 11 august începem strângerea de semnături pentru alegeri. Dăm drumul la sondaje, vom decide cât vom avea persoana care corespunde profilului pe care îl doresc alegătorii”, a declarat Viorica Dăncilă.

Totodată, premierul și-a exprimat regretul după demisia lui Paul Stănescu din funcția de președinte executiv interimar: ,,Îmi pare rău că Paul Stănescu și-a dat demisia, a spus că din motive personale, dar va activa în cadrul PSD, iubește mult acest partid”.

La ieșirea din CEX, Marcel Ciolacu declara că nu a considerat că un congres programat pe 29 iunie este oportun: ,,Trebuia o analiză mai aprofundată, să ne facem nişte planuri şi pentru viitor. Este foarte multă lume care doreşte o stabilitate, asta este vom face congres”.

Marian Oprișan a spus la ieșire că ,,în orice țară civilizată din UE când partidul rămâne fără președinte se face congres într-o săptămână”. ,,Doamna Dăncilă e o femeie extraordinară, un om politic care are multe de spus. Nu am avut nicio discuție cu nimeni, eu ce am de spus spun în interiorul partidului”, a mai spus el.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday