Autoritățile precizează că persoanele vaccinate cu serul Moderna vor primi o nouă recipisă pentru rapel și vor fi informate cu două zile înainte pentru a se prezenta la centrul de vaccinare pentru administrarea celei de-a doua doze.

După vaccinarea cu prima doză, personalul medical va introduce datele persoanei și tipul vaccinului administrat în Registrul Electronic Național de Vaccinări, de unde platforma preia informațiile pentru generarea unei noi recipise în funcție de tipul vaccinului.

Rapelul se administrează potrivit indicațiilor producătorului, în funcție de tipul vaccinului, astfel că pentru vaccinul Pfizer rapelul se face la 21 de zile, iar pentru Moderna la 28 de zile. 

Ambele vaccinuri, atât cel de la BioNTech/Pfizer, cât și cel de la Moderna, utilizează tehnologia ARN mesager. 

În ceea ce privește eficacitatea celor două vaccinuri, aceasta este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii Covid-19, în timp ce vaccinul Moderna are eficacitate de 94.1%.

Sursă: Comunicat oficial

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday