Comisia Iordache s-a reunit pentru a finaliza dezbaterile privind modificarea Codului Penal. Au fost introduse în Codul penal o serie de prevederi din OUG 13. Emiterea, aprobarea sau adoptarea de acte normative nu poate fi considerată favorizare a făptuitorului.

De asemenea, a fost modificat articolul 290, privind Darea de mită, în sensul că mituitorul nu va mai fi pedepsit dacă denunță fapta înaintea sesizării organului de urmărire penală, dar nu mai târziu de un an de la data săvârșirii ei.

„Art. 290 Darea de mită
(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”, se arată în forma inițială a articolului.

Amendamentul propus de deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, adoptat în Comisie, arată că articolul 290 se modifică astfel:

„(1) Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase materiale, în condiţiile arătate în art. 289, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday