Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a discutat astăzi cu Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. În urma convorbirii, șeful executivului european a anunțat că așteaptă ”cu nerăbdare răspunsurile Ucrainei la chestionarul privind procesul de aderare. Comisia are intenția să își dea avizul în iunie”.

Doamna von der Leyen a vizitat în aprilie Kievul, moment în care i-a înmânat lui Zelenski chestionarul în cauză. Procesul de aderarea va fi complex și probabil de lungă durată. Ucraina va trebui să îndeplinească standarde riguroase de guvernare, să lupte împotriva corupției și să aplice principiile statului de drept.

Conform procedurii, Comisia Europeană întocmește un raport de țară pe care-l trimite spre analiză Consiliului European, care să-și dea apoi acordul pentru acordarea statutului de țară-candidat. Urmează apoi un vot Parlamentul European, iar acordul de aderare să fie semnat de reprezentanții fiecărei țări membre și ratificat la nivelul celor 27 de state.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday