Mișcarea Italiei marchează premiera utilizării măsurilor UE, care au fost introduse în ianuarie. În acel moment, prim-ministrul italian de atunci, Giuseppe Conte, a descris întârzierile în furnizarea de vaccinuri ale AstraZeneca și Pfizer drept “inacceptabile” și a acuzat companiile că și-au încălcat contractele.

La sfârșitul lunii ianuarie, UE a fost în conflict cu AstraZeneca pentru întârzierile în livrarea serului, după ce compania a informat blocul că va livra cu zeci de milioane de doze mai puțin decât cele convenite până la sfârșitul lunii martie. În urma crizei, Comisia Europeană a adoptat noi măsuri care au dat țărilor puterea de a restricționa exportul de vaccinuri Covid-19 în afara blocului comunitar, în anumite situații.

Amintim că în cadrul schemei UE de vaccinare, care a fost înființată în iunie anul trecut, blocul a negociat achiziționarea de vaccinuri în numele statelor membre.

Surse alternative: BBC, CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday