Autoritățile europene solicită „luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari, înlocuirea acestora cu inițiative online, la televizor sau la radio”, potrivit mai multor surse citate de Corriere. Proiectul insistă asupra distanțării sociale și a utilizării măștilor de protecție.

“Știu că cei care au magazine, baruri, restaurante vor să se pună capăt restricțiilor, dar trebuie să învățăm din experiența din vară fără să repetăm ​​aceleași greșeli. O relaxare prea rapidă și excesivă a măsurilor devine un risc pentru un al treilea val după Crăciun”, a spus președintele Comisiei Europene.

Mai mulți oficiali din Italia critică însă propunerile UE și acuză că sunt “lipsite de respect” față de credință. Pe de altă parte, Consiliul permanent al Conferinței episcopale italiene (CEI) se reunește în această dimineață într-o sesiune extraordinară pentru a discuta situația legată de pandemie și noile căi de acțiune pastorală. “Liturghiile de Crăciun vor avea loc cu respectarea deplină a regulilor”, a declarat Mario Meini, președintele CEI. “Dacă liturghiile și întrunirile sunt supuse unei prudențe deosebite, acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze. În ultimele luni a devenit clar cum este posibil să sărbătorim în condiții de siguranță, în deplină conformitate cu regulile”, a mai declarat acesta.

Între timp, Papa Francisc a anunțat că nu va merge în Piazza di Spagna pe 8 decembrie, pentru tradiționalul omagiu adus Fecioarei Maria. Binecuvântarea asupra orașului Roma, a locuitorilor săi și a multor oameni bolnavi din fiecare parte a lumii, va avea loc în mod privat în Vatican. Din informațiile presei italiene, această formă de organizare va fi adoptată și pentru binecuvântarea Urbi et Orbi din 25 decembrie, dar nu a fost nimic anunțat oficial deocamdată.

Sursă: Corriere

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday