La cererea autorităților de la Kiev, Comisia Europeană a propus statelor membre o serie de măsuri “de liberalizare a comerțului”, cu caracter temporar, care să permită Ucrainei “să-și mențină poziția comercială față de restul lumii și să-și aprofundeze relațiile comerciale”, în vederea integrării treptate pe piața internă a blocului comunitar.

Potrivit blocului comunitar, în acest fel vor fi avantajate mai ales exporturile ucrainene de fructe și legume și de produse industriale. De asemenea, vor fi ridicate și cotele pentru produse agricole.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că măsura a fost luată în urma discuțiilor cu președintele Volodimir Zelenski “cu privire la modalități de susținere a economiei ucrainene” și că propunerea de astăzi “va facilita foarte mult exportul de produse industriale și agricole ucrainene către UE.”

Propunerea trebuie acum aprobată de Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene. Recomandarea de la Bruxelles vine la o zi după ce și Marea Britanie a anunțat că renunță la toate tarifele la mărfurile ucrainene.

Surse alternative: Comunicatul Comisiei Europene, Barron’s

Sursă foto: Millafedotova / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday