Propunerea trebuie aprobată de către reprezentanții celor 27 de țări membre și de către Parlamentul European. Dacă va trece, ar putea permite guvernelor naționale să confiște activele companiilor sau ale persoanelor care nu respectă noua lege.

O asemenea legislație ar facilita impunerea unui standard comun privind infracțiunile și pedepsele, după cum a explicat Didier Reynders, comisarul pentru justiție. Acesta a arătat că în anumite țări din UE, nerespectarea sancțiunilor este considerată o infracțiune penală, iar în altele doar una administrativă.

Până acum, Uniunea Europeană a înghețat active ale oligarhilor ruși în valoare de 10 miliarde de euro și peste 20 de miliarde de euro din conturile bancare. Totuși, bunurile nu pot fi confiscate până când vinovații nu vor fi condamnați. De asemenea, trebuie să se dovedească faptul că bunurile au legătură cu războiul pe care Rusia l-a pornit în Ucraina.

Sursa: Reuters, Comunicatul Comisiei Europene

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday