Comisia Europeană a lansat o platformă web care oferă informații în timp real despre situația de la frontierele țărilor membre UE, despre programul mijloacelor de transport și disponibilitatea serviciilor de turism. Platforma „Re-open EU”, dedicată reluării călătoriilor în siguranță, furnizează și informații despre restricțiile de călătorie și măsurile de siguranță din țările membre, măsuri cum ar fi purtatul măștii sau distanțarea fizică, informează Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Site-ul are și o aplicație mobilă dedicată, și va fi disponibil în toate limbile oficiale ale UE. El funcționează pe baza unei hărți interactive a statelor membre.

Comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton, a declarat că „Site-ul va facilita accesul călătorilor la o serie de informații practice, care le vor permite să-și facă încrezători planurile de vacanță și să se deplaseze în siguranță. «Re-open EU» se adresează în egală măsură proprietarilor de restaurante și de hoteluri mici, precum și localităților din întreaga Europă, permițându-le să se inspire din soluțiile inovatoare dezvoltate de alții.

„Platforma face parte din pachetul Comisiei privind turismul și transporturile din 13 mai 2020, lansat pentru a restabili încrederea călătorilor din UE și pentru a sprijini reluarea turismului european în condiții de siguranță și cu respectarea măsurilor de precauție sanitare necesare”, mai informează Reprezentanța.

„Platforma mai conține informații despre sponsorizarea prin vouchere, care le permite consumatorilor să își demonstreze sprijinul față de hotelurile sau restaurantele preferate, cumpărând vouchere de cazare sau de masă după redeschiderea acestor unități, pentru a ajuta industria hotelieră din Europa în perioada inițială a ridicării restricțiilor și a redeschiderii granițelor. Sponsorizarea prin vouchere ajută întreprinderile să depășească blocajele de numerar, urmând ca serviciile să fie prestate ulterior. Suma plătită de client merge direct la prestatorul de servicii”, încheie Reprezentanța Comisiei Europene comunicatul de presă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday