„Scopul imediat al Comisiei este emiterea de obligațiuni SURE, care urmează să fie lansate la sfârșitul acestei luni”, a spus Johannes Hahn, comisar European pentru Buget și Resurse Umane, vorbind despre schema de șomaj a Uniunii Europene.

Sprijinul temporar pentru reducerea riscurilor de șomaj în caz de urgență (SURE) este disponibil pentru statele membre care trebuie să mobilizeze mijloace financiare semnificative pentru a combate consecințele economice și sociale negative ale epidemiei. Prin acest mecanism Comisia Europeană poate oferi asistență financiară însumată de până la 100 miliarde euro sub formă de împrumuturi de la UE către statele membre, dar numai pentru menținerea locurilor de muncă.

Din primele informații, emisiunea SURE se va baza în cea mai mare parte pe o sindicalizare bancară, adică un număr de bănci vor căuta împreună investitori pentru obținerea banilor. Comisia va trebui să mai strângă însă bani pentru Fondul de recuperare de 750 miliarde de euro, care reprezintă cea mai mare parte a sprijinului acordat statelor membre.

Johannes Hahn a declarat că se pregătesc și licitații financiare, în contextul volumelor mai mari de emisiuni viitoare.

Sursă: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday