Medicamentul este în prezent în curs de revizuire de către Agenția Europeană pentru Medicamente, iar 18 state membre s-au înscris la achiziția comună a până la 220.000 de tratamente.

Medicamentul de la Eli Lilly este o combinație de doi anticorpi monoclonali (bamlanivimab și etesevimab) pentru tratamentul pacienților cu coronavirus care nu necesită oxigen, dar prezintă un risc ridicat de a dezvolta o formă severă a bolii. Anticorpii monoclonali sunt proteine ​​concepute în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate coronavirusul. Aceștia fuzionează cu proteina spike și astfel blochează atașarea virusului la celulele umane.

În temeiul acordului comun privind achizițiile publice, Comisia Europeană a încheiat până în prezent aproape 200 de contracte pentru diferite contramăsuri medicale cu o valoare cumulată de peste 12 miliarde de euro. Contractul de achiziții comune de astăzi urmează contractului semnat cu Roche pentru produsul REGN-COV2, o combinație de Casirivimab și Imdevimab și contractului cu Glaxo Smith Kline pentru furnizarea de sotrovimab, dezvoltat în colaborare cu biotehnologia VIR.

Peste 73% din populația adultă din UE este acum complet vaccinată, iar această rată va continua să crească. Dar vaccinurile nu pot fi singurul nostru răspuns împotriva Covid-19. Oamenii continuă să fie infectați și să se îmbolnăvească. Trebuie să ne continuăm munca pentru a preveni îmbolnăvirea și, în același timp, să ne asigurăm că ne putem trata cu medicamente”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Sursă: Comisia Europeană

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday