Investigația a fost deschisă în urma plângerii formulate de Europacable, care a depus reclamația în numele producătorilor din Uniunea Europeană și care susține că anul trecut au fost instalați aproximativ 1,2 milioane de kilometri de cablu în Europa, dintre care 15-20% provenind din China. Importurile chineze au crescut cu 150% din 2016 până în 2019, spune grupul industrial.

Anchetele antidumping ale UE durează în general până la 15 luni, însă între timp pot fi instituite taxe provizorii.  Tarifele finale, dacă vor fi impuse, s-ar aplica în mod normal timp de cinci ani.

Cei mai mari producători din UE sunt Prysmian Group din Italia, compania americană Corning și Nexans și Acome din Franța. Principalii producători chinezi de cabluri de fibre optice includ Yangtze Optical FC, Hengtong Group, Fiberhome și Futong.

Comisia a efectuat deja o serie de investigații cu privire la produsele din fibră de sticlă din China și a impus tarife. De asemenea, are 29 de investigații de apărare comercială în desfășurare, dintre care 18 inclusiv produse din China.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday